بتن الیافی در حقیقت نوعی کامپوزیت است که دارای مقاومت بسیار بالای خمشی و کششی است و به طرز عالی باعث یکپارچگی و پیوستگی بتن به عنوان یک ماده شکل پذیر جهت تولید سطوح مقاوم و پر انحنا را فراهم می آورد.
دال بتن الیافی بسیار مستحکم و تا حد بسیار زیادی ارتجاعی خواهد بود.از دیگر مزایای بتن الیافی پخش یکنواخت بار بر روی بسته و کاهش زمان اجراء در مقایسه با آرماتور خواهد بود.
کاهش ضخامت بتن ، جلوگیری از گسیختگی و قطعه قطعه شدن طی سالهای بهره برداری و کاهش هزینه بین 10 تا 15 درصد نسبت به استفاده از آرماتور از مهمترین مزایای بتن الیافی میباشد.
این شرکت با داشتن انواع مختلف الیاف ها نظیر انواع الیاف فلزی ، الیاف سرامیکی ، الیاف سنتتیک (پلیمری ) ، الیاف کربن و پلی پرو پیلن پروژه های متعددی را به اتمام رسانده است.
از سایر قابلیت های استفاده از بتن الیافی میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- قابلیت جذب انرژی بالا
- مقاومت در برابر سایش و تورق
- مقاومت در برابر تنش های خستگی
- افزایش مقاومت در برابر ضربه
- قابلیت باربری پس از ایجا د ترک احتمالی در بتن
- افزایش مقاومت برشی به میزان 35 درصد
- بالا بردن ظرفیت کرنش بتن
- مقاومت در برابر تنشهای حرارتی
- جلوگیری از گسترش ترک در بتن
-کاهش نفوذ یون کلر و کنترل خوردگی بتن
- موارد کاربرد:
دال ها ،کف های سالن های صنعتی ، روسازی ، رمپ و آشیانه و باند فرودگاه ، تونل ها ، سازه هاي ضد انفجار ، بتن هاي در معرض خوردگي ، سردخانه ها ، باراندازها .
* شایان ذکر است بتن الیافی همانند خواص مواد پلاستیکی ، باعث پخش الیاف بصورت چند بعدی و گسترده می شود و در صورت ایجاد ترک ، در جهات مختلف اتصالاتی را بوجود می آورد که از گسترش ترک جلوگیری می نماید .
انواع الیاف:
- الیاف فولادی
- الیاف کربن
- الیاف پلی پروپیلن
- الیاف سرامیکی